Energie prestatie advies (EPA-U) | Energielabel

Met het energielabel voor gebouwen krijgt een gebouweigenaar meer inzicht in de energie prestatie van zijn gebouw of woning. Per 1 januari 2008 is een energielabel verplicht bij bouw, verkoop of verhuur in woningbouw en utiliteitsbouw.

Zichtbaar zuinig

Het energielabel informeert in één oogopslag over het energieverbruik van apparaten, auto's, woningen en utiliteitsgebouwen. Het energielabel maakt zuinige producten herkenbaar.

Het energielabel vloeit voort uit de Europese richtlijn energie prestatie van gebouwen (EPBD), die moet leiden tot verbetering van de energie prestaties van de gebouwen in de Europese Gemeenschap.

Xergy´s gecertificeerde EPA-U Adviseurs beoordelen uw bedrijfsgebouw op het gebied van het energie gebruik en klimaattechniek. Als eigenaar/beheerder van het gebouw bent u gebaat bij een deskundig advies voor Energie labels & Maatwerkadvies voor uw bedrijfsgebouw.

Een energielabel geeft een huurder inzicht over de te verwachten huisvestingskosten. Een groen label zorgt immers voor lagere energielasten en een prettiger werkklimaat. Momenteel zijn een groeiend aantal potentiƫle huurders op zoek naar 'groene' kantoorgebouwen.

Een Nulmeting / Energie label voor Utiliteitsgebouwen kan Xergy volgens de geldende richtlijnen (BRL9500 / ISSO 75.1) voor u realiseren. De Nulmeting geeft direct inzicht in de huidige energetische kwaliteit van het gebouw en bepaalt de score op de Energie-Index (Label A t/m G). Tevens bieden wij u een vaste prijs aan. Zo weet u zeker dat u niet voor verrassingen komt te staan en u het resultaat zo spoedig mogelijk in bezit heeft.

Een energielabel (EP-certificaat) moet aanwezig zijn bij de bouw, verkoop of verhuur in de utiliteitsbouw. Op het EP-certificaat staat de energetische prestatie van het bestaande gebouw vermeld. De energetische prestatie van het gebouw wordt uitgedrukt in de Energie-Index. Naast de Energie-Index wordt de Energie klasse van het gebouw gemeld in combinatie met globale energiebesparende maatregelen. De eigenaar van een publiekelijk gebouw wordt overigens de keuze geboden om niet het gehele energie prestatiecertificaat op een voor het publiek duidelijk zichtbare plaats in het gebouw aan te brengen maar alleen het voorblad van het certificaat waarop de energieklasse van het gebouw is vermeld.