U hebt een groot belang bij een zo gunstig mogelijke overeenkomst met uw energie leveranciers. Energie inkopen is een dynamisch proces. Beurs noteringen en markt omstandigheden hebben flinke prijs consequenties. Levering, aansluit, en transport kosten landelijk en regionaal via 1 leverancier of toch zelf samenstellen? Afhankelijk van uw afnamepatroon, looptijd en contract valt er veel te besparen.
U hoeft zich niet meer af te vragen wanneer uw leveringscontract verloopt, of u wel op tijd energie ingekocht heeft. Xergy bemiddelt, uiteindelijk beslist u als opdrachtgever de keuze van leverancier en moment waarop het contract wordt aangegaan. U hoeft u zich geen zorgen te maken over uw contract periode of dat het beste inkoop moment gemist is.
Xergy heeft ruime ervaring met inkoop van elektriciteit en gas voor groot- en kleinverbruikers voor individuele klanten of inkoopcollectieven. Xergy is onafhankelijk en onderhoudt goede contacten met de meeste aanbieders.
Hoe gaan wij dit doen? Vooraf is het goed om te weten dat uw energienota uit drie belangrijke elementen bestaat, te weten transportkosten, belastingen en de feitelijke leveringskosten. De kosten van de feitelijke energielevering bedragen ongeveer de helft van uw totale energienota. De transportkosten per regio zijn door de Energiekamer vastgesteld en staan onder controle van deze instantie. Belastingen, waaronder de Energie Belasting, worden van overheidswege opgelegd en zullen de komende jaren zeker niet minder worden.
Na uw aanmelding Inventariseren wij de beschikbare gegevens van uw afname profielen en individuele elektriciteit- en aardgasaansluitingen. Wij nemen uw energie inkoop proces over en zorgen voor het opstellen van het bestek en selectie-eisen noodzakelijk voor de keuze van de aanbieding.
Kennis van de juiste leverancier. Door kennis te hebben van de energiemarkt en haar leveranciers weet Xergy de juiste leverancier voor u te vinden. Door een juist pakket van eisen en wensen te formuleren zullen alleen die leveranciers worden geselecteerd welke de toets der kritiek kunnen doorstaan. Zaken als service, beheer van het databestand, ervaring met factureringsmogelijkheden zullen hier in worden meegenomen.
Het moment van inkopen. De elektriciteit- en aardgasmarkt zijn zogenaamde future markten. Dit betekent dat op dit moment al prijzen voor over vier jaar (2014) op de markt verhandeld worden en dus “vastgelegd” kunnen worden. Deze prijzen schommelen enorm (30%). Belangrijk is om deze markt elke dag in de gaten te houden. Op het moment dat de prijs voor bijvoorbeeld over twee of drie jaar “gunstig” wordt geacht kan via de geselecteerde energieleverancier de prijs worden vast gezet.
Wat verandert er voor u? Het enige wat gaat veranderen is dat er boven aan de nota voor levering van de feitelijke energie de naam komt te staan van de nieuwe leverancier.
Geen zorgen over uw energie inkoop voor een fractie van de kosten!