Energie adviseurs

Emex Energie inkoopcombinatie

Uw voordelen:

 • U profiteert van een groot inkoopvolume en lagere prijzen
 • .
 • U bent verzekerd van een onafhankelijk advies
 • .
 • Direct reageren op de energiebeurs
 • .
 • Inkoop risico spreiden door risico management
 • .
 • U bent verzekerd van opvolging van uw contract
 • .
 • Slechts vanaf € 10,- per maand bent u verzekerd dat uw energie professioneel wordt ingekocht

Meer informatie?
Frits Meijer
Tel 0615837355
info@xergy.nl

Dit is Energie Inkoop collectief Emex

Energie collectief Emex is een initiatief van samenwerkende energieadviseurs Meerkerk, Energica en Xergy Energy Consultancy. Het collectief Emex is opgericht met de doelstelling om middels gezamenlijke inkoop van energie voor de deelnemers in de zakelijke markt een concurrerende prijs mogelijk te maken en het beheer van energiecontracten te vergemakkelijken. De kosten voor deelname aan dit Emex collectief zijn transparant en gebaseerd op een maandelijkse vergoeding per aansluiting welke wij via de gekozen energieleverancier in rekening brengen als vaste kosten. De kosten voor deelname aan het Emex collectief zijn dus terug te vinden op de factuur van uw leverancier. Wij werken dus niet met provisies of andere beloningsvormen.

Energie collectief Zakelijke Markt hoe werkt dat?

U hebt een groot belang bij een zo gunstig mogelijke overeenkomst met uw energie leveranciers. Energie inkopen is een dynamisch proces. Beursnoteringen en marktomstandigheden maar ook volume en contractcapaciteit hebben flinke prijs consequenties. Deelname aan het collectief betekent dat u deze zorg uit handen geeft. Uw inkoopvolume elektriciteit en gas worden toegevoegd aan het totaal waardoor het Emex collectief in staat is betere energieprijzen te bedingen dan die u als eenling kunt bedingen. Wij bewaken de marktprijsontwikkeling en zullen hierop reageren door het contracteren van de volumes op die momenten dat de prijzen gunstig zijn. U hoeft zich niet meer af te vragen wanneer uw leveringscontract verloopt en of u wel op tijd uw energie ingekocht heeft.

Gasprijzen

Xergy energy Consultancy heeft de operationele leiding over het collectief, voert namens het collectief de onderhandelingen en selecteert de leverancier. Vanuit het collectief kunnen zich toezichthouders aanmelden die samen met Meerkerk Advies, Energica en Xergy de inkoopstrategie van het collectief bepalen en het inkoopresultaat evalueren.

Xergy Energy Consultancy heeft ruime ervaring met inkoop van elektriciteit en gas voor groot- en kleinverbruikers voor individuele klanten of inkoopcollectieven. Xergy Energy Consultancy is onafhankelijk en onderhoudt goede contacten met de meeste aanbieders. Na uw aanmelding inventariseren wij uw afnameprofiel en optimaliseren het waar mogelijk. Wij nemen uw energie inkoopproces van u over en houden het up to date ook als uw profiel wijzigt of als de spelregels op de energiemarkt weer veranderen.

Deelnemen wat kost dit? Uw deelname is een maandelijkse vaste bijdrage welke wij via de gekozen energieleverancier in rekening brengen als vaste kosten; Per aansluiting een bedrag van slechts € 30,- voor een grootverbruik aansluiting en € 10,- voor een kleinverbruik aansluiting exclusief BTW. U ontvangt voor de deelname aan het collectief dus geen aparte factuur.

Deelnemen hoe werkt dat?

Stap 1 U kunt een besparingscheck laten uitvoeren voordat u deelneemt aan het Emex collectief. U dient hiervoor een recente jaarnota elektriciteit en gas te sturen (levering en netbeheer) zodat wij het voordeel kunnen uitrekenen. Stuur een email met deze nota’s naar info@xergy.nl of per fax naar 084-8398971.

Stap 2 U kunt zich aanmelden voor deelname door een ingevulde makelaarsovereenkomst op te sturen naar Xergy om opdracht te geven op te treden als uw energiemakelaar. U kunt deze overeenkomst opvragen door een mail te sturen naar info@xergy.nl. Soms heeft u nog een lopende overeenkomst met een andere leverancier. Deze dient u zelf op te zeggen. Wij sturen samen met de makelaarsovereenkomst een standaard opzegbrief welke u dient in te vullen en te sturen naar uw leverancier.

Stap 3 Uw volume voegen wij toe aan het collectief en wij kopen energie voor u in. Hierna krijgt u een individueel contract met de leverancier.

Stap 4 Wij blijven u bedienen. Uw volume bemiddelen wij gedurende elk lopend kalenderjaar steeds voor een maximale duur van de 2 kalenderjaren volgend op het lopend kalenderjaar namens de opdrachtgever een contract bij een energieleverancier.